Gellak

 

Gellak nagels

Gellak nagels

De afgelopen jaren heb ik me volledig gespecialiseerd in gellak behandelingen op de natuurlijke nagel, eventueel met een extra verstevigende builderbase (zie uitleg Builderbase).

Gellak is een laksoort die wordt uitgehard onder een LED-lamp en de lak is hierdoor gelijk uitgehard en droog. Nog een voordeel is dat de lak ongeveer 3 weken mooi blijft, mits er goed mee omgegaan wordt.

Bij Coco’s Mooie Handen zijn er meer dan 150 kleurtjes om uit te kiezen en elk seizoen komen er weer kleuren bij die op dat moment het modebeeld bepalen.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Een gellak behandeling begint altijd met een manicure. De nagels moeten immers voorbereid worden, zodat de gellak langere tijd kan blijven zitten. Na de manicure wordt een bonding aangebracht. Dit is een hechtlaag tussen de nagel en de gellak. Op de bondinglaag wordt vervolgens een basislaag gellak, 2x een kleurlaag gellak in gekozen kleur en afsluitend een toplaag aangebracht. Deze toplaag is de beschermlaag van de kleur. Iedere laag wordt apart uitgehard, waarmee een duurzame gellak nagel ontstaat.

De gellak kan zo’n 3 weken blijven zitten. Maar… dan is het wel van belang om de nagels goed te verzorgen. Zie hiervoor het tabblad Verzorging.